A gyermekkoromban nagymamám gyakran csinált ilyent. Ez önmagában, kalácsként is nagyon finom csemege. Még sohasem csináltam, de beleteszem a receptgyűjteményembe, mert szerintem hamarosan azért nekirugaszkodom. Akkor majd kiegészítem a tapasztalataimmal is. Addig pedig álljon itt a recept, hogy ne vesszen el a fecnivel együtt a recept is örökre…
Hozzávalók:
2 kg liszt,
1 liter tej,
2 Ft-ért élesztő (Panna: 4 zacskó porélesztő)
½ dl olaj,
só.
Langyos tejben elkeverjük az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, a közepében kutat fúrunk, ide öntjük az élesztős tejet, majd kevés lisztet szórva a tetejére várjuk, hogy megfusson. Ekkor belekeverjük a többi hozzávalót, megdagasztjuk, duplájára kelesztjük. Kis gombócokat formálunk belőle, majd hagyjuk megint megkelni. Ezután sodrófával vékonyra nyújtjuk a gombócokat. Egyik végét széthúzzuk, majd feltekerjük kiflivé. Kicsit megsodorjuk, majd kiflibe hajtva sütőpapírra tesszük. Itt újra megkelesztjük, tetejére tojást kenünk és aranybarnára sütjük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.