Gyerekkorom óta vasárnap reggeli menü a Májacska. Apukám fejlesztése egy, az ő gyerekkorából való receptből.
Hozzávalók:
csirkemáj,
a májjal azonos térfogatú zsemlemorzsa,
a máj főzőleve,
kacsazsír (vagy valamilyen sültzsír)
delikát,
fokhagyma.
A csirkemájat megfőzzük, majd fokhagymaprésen átnyomkodjuk (én lusta vagyok, így a botturmixot hívtam segítségül: egy kis főzőlével együtt pépesre turmixoltam).
A zsírt megolvasztom, majd beleöntöm a májat, ugyanannyi térfogatú zsemlemorzsát, delikátot, fokhagymát és annyi főzőlevet öntök rá, hogy pépes állagú legyen. Ezt rottyanásig melegítem és kenyérre kenve fogyasztom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.