Panna már megint sütkérezik

Sziasztok! Ez a blog egy öncélú blog. Afféle jegyzőkönyvként szolgál a sütéseim után. Már régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy kéne jegyzetelni, csak nagyon lusta vagyok. Viszont rájöttem, hogy hasznos, ha főzés után azonnal leírom a tapasztalataimat, különben legközelebb ugyanazt a hibát elkövetem, vagy nem sikerül annyira. Szóval nem tudom, lesz-e folyamatos bejegyzés, de fogadjátok el, hogy ez inkább egy sajátos szakácskönyv magamnak. Panna

Friss topikok

Linkblog

2010.09.12. 19:59 PannaBoszorkánykonyhája

Pain d'épices

 

Ez egy nagyon népszerű francia sütemény. Nem véletlenül… Reggelire is fogyasztják önálló ételként, vagy vajjal.
 
Hozzávalók:
250g liszt,
200 g méz,
50 g cukor,
2 dl tejszín,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
½ kávéskanál fűszerkeverék (gyömbér, fahéj, szegfűszeg, szerecsendió),
½ kávéskanál zöld ánizs
 
Elkészítés:
Az összetevőket jól elkeverjük, majd kivajazott formába tesszük (vigyázat, meg fog kelni).
A sütőt 4-es fokozatra előmelegítjük, majd 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://pannaszakacskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr162291320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása