Panna már megint sütkérezik

Sziasztok! Ez a blog egy öncélú blog. Afféle jegyzőkönyvként szolgál a sütéseim után. Már régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy kéne jegyzetelni, csak nagyon lusta vagyok. Viszont rájöttem, hogy hasznos, ha főzés után azonnal leírom a tapasztalataimat, különben legközelebb ugyanazt a hibát elkövetem, vagy nem sikerül annyira. Szóval nem tudom, lesz-e folyamatos bejegyzés, de fogadjátok el, hogy ez inkább egy sajátos szakácskönyv magamnak. Panna

Friss topikok

Linkblog

2010.09.12. 21:02 PannaBoszorkánykonyhája

Svájci csokitorta

200 g főzőcsoki -ha lehet választani, akkor étcsokit inkább,
4 tojás,
15 dkg cukor
8 dkg liszt ( nem kell több bele)
20 dkg vaj (a margarinnal nem olyan finom)

Kapcsold be a sütőt( 6-os fokozat - kb. 200 °C)
Olvaszd meg a csokit (a legegyszerűbb módja, ha összetördelled kis darabokra, hozzáadsz 4 kanál vizet, és beteszed lassú fokozatra a mikróba néhány percre. vigyázz, meg ne égesd, csak hogy folyós legyen)
A meleg csokiba tedd bele a vajat (ha nem olvad meg, még egy kicsit rakd vissza a mikróba, de ezt is csak óvatosan), majd kevert őket össze
Egy tálban keverd össze a cukrot, a tojást, és a lisztet, majd keverd bele a vajas olvasztott csokit.
rakd bele  a sűtőpapírral kibélelt sütőformába és süsd kb 25 percig.
A tésztába keverhetsz lecsöpögtetett meggyet (magozott befőttet). Ettől még finomabb lesz.

Megjegyzés:
Csinálhatod muffinsütőben is. Minden kis mélyedésbe teszel néhány szem meggyet és erre a tésztát. Én fagyikanállal szoktam adagolni ilyenkor, mert az egyszerűbb.
Nem fog megkelni, hiába teszel bele sütőport, mert túl magas a zsírtartalma a liszthez képest, ezért nem érdemes kiegészíteni a receptet.
Egy kicsit persze növekszik, de nem sokat.
Ha muffin formában sütöd ki, akkor elég 15-20 percig sütni.
Attól függően, hogy milyen állagút akarsz, válaszd a sütési időt (no meg persze attól függően, hogy a sütőd mennyire süt). Az eredeti receptben a közepe kicsit folyós marad, így olyan, mintha csokis tölteléke lenne.
Óvatosan vele, mert nagyon hizlal :)

Jó sütögetést!
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://pannaszakacskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr322291456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása