Panna már megint sütkérezik

Sziasztok! Ez a blog egy öncélú blog. Afféle jegyzőkönyvként szolgál a sütéseim után. Már régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy kéne jegyzetelni, csak nagyon lusta vagyok. Viszont rájöttem, hogy hasznos, ha főzés után azonnal leírom a tapasztalataimat, különben legközelebb ugyanazt a hibát elkövetem, vagy nem sikerül annyira. Szóval nem tudom, lesz-e folyamatos bejegyzés, de fogadjátok el, hogy ez inkább egy sajátos szakácskönyv magamnak. Panna

Friss topikok

Linkblog

2011.05.31. 09:53 PannaBoszorkánykonyhája

Bodzaviráglekvár

Hozzávalók:
600 g bodzavirág
2 kg alma
800 g cukor
4 levél zselatin
4 citrom
 
A bodzavirágról leszedegetjük a virágokat úgy, hogy csak a legapróbb száracskák maradjanak.
Az almát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Fél liter vízben odatesszük főni az almát, majd ha megfőtt, a bodzavirág 2/3 részéhez felszeleteljünk a citromokat, majd az almát ráöntve negyed órát főzzük, aztán az almával együtt leturmixoljuk.. Hozzátesszük a maradék virágot és még negyed órát rotyogtatjuk. Közben beáztatjuk a zselatin leveleket. (Annyi zselatint teszünk csak hozzá, hogy kicsit sűrűbb legyen a leve, de ne kocsonyásodjon meg.). Negyed óra rotyogtatás után hozzákeverjük a zselatint, majd a jól kimosott, forrásban lévő vízzel kifertőtlenített üvegekbe adagoljuk. A sütőt 100°C-ra melegítjük, majd a nagy tepsi aljába vizet öntünk és beletesszük az üvegeket. Fél órát át hagyjuk melegíteni a sütőben, majd elzárjuk, és hagyjuk az üvegeket ott kihűlni. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük, majd ha már lehűltek, akkor kipakoljuk az üvegeket.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://pannaszakacskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr192945387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása