Hozzávalók:
600 g bodzavirág
2 kg alma
800 g cukor
4 levél zselatin
4 citrom
A bodzavirágról leszedegetjük a virágokat úgy, hogy csak a legapróbb száracskák maradjanak.
Az almát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Fél liter vízben odatesszük főni az almát, majd ha megfőtt, a bodzavirág 2/3 részéhez felszeleteljünk a citromokat, majd az almát ráöntve negyed órát főzzük, aztán az almával együtt leturmixoljuk.. Hozzátesszük a maradék virágot és még negyed órát rotyogtatjuk. Közben beáztatjuk a zselatin leveleket. (Annyi zselatint teszünk csak hozzá, hogy kicsit sűrűbb legyen a leve, de ne kocsonyásodjon meg.). Negyed óra rotyogtatás után hozzákeverjük a zselatint, majd a jól kimosott, forrásban lévő vízzel kifertőtlenített üvegekbe adagoljuk. A sütőt 100°C-ra melegítjük, majd a nagy tepsi aljába vizet öntünk és beletesszük az üvegeket. Fél órát át hagyjuk melegíteni a sütőben, majd elzárjuk, és hagyjuk az üvegeket ott kihűlni. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük, majd ha már lehűltek, akkor kipakoljuk az üvegeket.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.