Panna már megint sütkérezik

Sziasztok! Ez a blog egy öncélú blog. Afféle jegyzőkönyvként szolgál a sütéseim után. Már régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy kéne jegyzetelni, csak nagyon lusta vagyok. Viszont rájöttem, hogy hasznos, ha főzés után azonnal leírom a tapasztalataimat, különben legközelebb ugyanazt a hibát elkövetem, vagy nem sikerül annyira. Szóval nem tudom, lesz-e folyamatos bejegyzés, de fogadjátok el, hogy ez inkább egy sajátos szakácskönyv magamnak. Panna

Friss topikok

Linkblog

2011.07.25. 14:47 PannaBoszorkánykonyhája

Kínai csirkemell Kati és a kutyák tárházából

A receptet egy-az egyben közlöm, ahogy Kati leírta nekem. A nyelvi fordulatokért felelősséget nem vállalok. :) Ez az eredeti szerző hagyatéka. A szerzői jog miatt nem áll módomban annak megváltoztatása ;)

Hozzávalók:

- csirkecicik (friss)
- tápióka liszt
- szójaszósz (sötét)
- vodka (semleges ízű, tiszta)

A csirkemelleket hosszú két ujjnyi csíkokra vágod, egyesével jó alaposan beletunkolod a tápióka lisztbe ( vigyázat, a liszt nagyon száll, és az Atyaúristen is fehér lesz tőle, és nem, mondom NEM beletüsszenteni...- nab..meg...! -most aztán törölheted...- és egy mély, de kis alapterületű - csak semmi pazarlás a piával! - jénai, vagy műanyag edényben sorban lerakni, a második sor már keresztben, és tilos megsózni, vagy bármilyen fűszer! Amikor mindegyik kész, akkor - kézmosás, lisztes konyha takarítása, stb. - jó alaposan nyakon kell önteni szójaszósszal, jó tocsogósra. A vodka megkóstolása után - csak a tisztaság ellenőrzése miatt! - feltölteni a cuccost, hogy ellepje a húsokat. Pálcikával fellazítani, de nem kevergetni, csak átforgatni, hogy mindenütt érje a pia. 5-10 perc után mehetnek a grill rácsra.


Megszívlelendő tanácsok:

Soha, de SOHA ne alkalmazd az eredeti kínai recept szerinti ún. ergoutou-t!!!

Szólj hozzá!

Címkék: kínai csirkemell


A bejegyzés trackback címe:

https://pannaszakacskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr923096415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása