Hozzávalók: 1 üveg meggybefőtt (vagy akármilyen más befőtt jó), Zabpehely A jénaiba (20x20) beleöntöm a befőttet, majd a tetejére szórok annyi zabpelyhet, hogy belenyomkodva a meggylébe már száraz maradjon a teteje. Kicsit hagyom állni, hogy a zabpehely megszívja…
2010.09.27. 16:22 PannaBoszorkánykonyhája
Hamis crumble (gyors)
Szólj hozzá!
2010.09.27. 16:17 PannaBoszorkánykonyhája
Szilvalekváros Crumble
Hozzávalók (6 db): Kb ½ kg kemény szilvalekvár, 200 g liszt, 50 g cukor, 120 g vaj, 1 csipet só A szilvalekvárt egy kicsit megolvasztottam, majd elkevertem annyi vízzel, hogy folyékony állagúvá váljon. A formákat (10 cm átmérőjű, 1,5 cm magas formáim…
Szólj hozzá!
2010.09.27. 16:09 PannaBoszorkánykonyhája
Birsalma, bisalma, birsalma
Szomszédasszonyom kérte, hogy szedjük le a birsalmáját, ha megérett, és főzzem meg lekvárnak. Mit lehet ilyenkor tenni, kimentünk leszedni az éretteket, majdnem két kilót, majd nekiálltam feldolgozni. Hozzávalók: 1,5 kg megmosott, magházától megtisztított…