Panna már megint sütkérezik

Sziasztok! Ez a blog egy öncélú blog. Afféle jegyzőkönyvként szolgál a sütéseim után. Már régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy kéne jegyzetelni, csak nagyon lusta vagyok. Viszont rájöttem, hogy hasznos, ha főzés után azonnal leírom a tapasztalataimat, különben legközelebb ugyanazt a hibát elkövetem, vagy nem sikerül annyira. Szóval nem tudom, lesz-e folyamatos bejegyzés, de fogadjátok el, hogy ez inkább egy sajátos szakácskönyv magamnak. Panna

Friss topikok

Linkblog

2010.09.27. 16:22 PannaBoszorkánykonyhája

Hamis crumble (gyors)

 Hozzávalók: 1 üveg meggybefőtt (vagy akármilyen más befőtt jó), Zabpehely   A jénaiba (20x20) beleöntöm a befőttet, majd a tetejére szórok annyi zabpelyhet, hogy belenyomkodva a meggylébe már száraz maradjon a teteje. Kicsit hagyom állni, hogy a zabpehely megszívja…

Szólj hozzá!


2010.09.27. 16:17 PannaBoszorkánykonyhája

Szilvalekváros Crumble

 Hozzávalók (6 db): Kb ½ kg kemény szilvalekvár, 200 g liszt, 50 g cukor, 120 g vaj, 1 csipet só   A szilvalekvárt egy kicsit megolvasztottam, majd elkevertem annyi vízzel, hogy folyékony állagúvá váljon. A formákat (10 cm átmérőjű, 1,5 cm magas formáim…

Szólj hozzá!


2010.09.27. 16:09 PannaBoszorkánykonyhája

Birsalma, bisalma, birsalma

 Szomszédasszonyom kérte, hogy szedjük le a birsalmáját, ha megérett, és főzzem meg lekvárnak. Mit lehet ilyenkor tenni, kimentünk leszedni az éretteket, majdnem két kilót, majd nekiálltam feldolgozni.   Hozzávalók: 1,5 kg megmosott, magházától megtisztított…

Szólj hozzá!


süti beállítások módosítása