Ez egy nagyon népszerű francia sütemény. Nem véletlenül… Reggelire is fogyasztják önálló ételként, vagy vajjal.
Hozzávalók:
250g liszt,
200 g méz,
50 g cukor,
2 dl tejszín,
1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
½ kávéskanál fűszerkeverék (gyömbér, fahéj, szegfűszeg, szerecsendió),
½ kávéskanál zöld ánizs
Elkészítés:
Az összetevőket jól elkeverjük, majd kivajazott formába tesszük (vigyázat, meg fog kelni).
A sütőt 4-es fokozatra előmelegítjük, majd 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.