Ezt a receptet rendszeresen csinálom, bár főleg hidegebb időkben, mert nagyon nehéz étel. Itt is jó példa, hogy milyen praktikus blogként tárolni a recepteket, mivel így gyorsan tovább tudom küldeni, ha valaki kéri:
Hozzávalók:
Kb. fél kg Reblochon (két személyre egy nagyobb kör sajtnak a fele, vagy egy kicsi, kerek)
150-200 g (egy csomag) húsos és füstölt szalonna
3-4 gerezd foghagyma
1 közepes fej hagyma
fel kg krumpli
Előkészítés
Megpirítod a szalonnát (kb. 150-200 g-os csomag elég)
1 hagymát szeletekre vágsz, majd megdinszteled.
Utána 3-4 gerezd foghagymát összezúzol (vagy többet, ha apró gerezdek), és megforgatod a hagymában (en nem szoktam pirítgatni)
Kb. fél kiló krumplit megpucolsz, szeletekre vágod, majd megfőzöd (én sokszor héjában főtt krumpliból csinálom, az is finom)
A krumplit összekevered a pirított szalonnával, hagymával és foghagymával, majd beleteszed egy tűzálló tálba (pl. jénaiba).
Van aki kever bele meg egy kis borsot, de en nem szoktam, mert nem annyira szeretem a borsot.
A Reblochon sajtot kettőbe vágod, és a vágási felülettel lefele ráteszed a krumplis trutyi tetejére (Ez nagyon fontos, hogy a vágási felület legyen a krumpli felé, azaz lefelé, mert így tud majd ráfolyni az egészre a sajt. És ezért is fontos, hogy ketté legyen vágva)
Ezután beteszed a sütőbe, és lassú tűzön addig sütöd, amíg nem látod, hogy az oldalán rotyog a trutyi, és kicsit meg is pirult (nem odaégetni...)
Kb. fél kg Reblochon (két személyre egy nagyobb kör sajtnak a fele, vagy egy kicsi, kerek)
150-200 g (egy csomag) húsos és füstölt szalonna
3-4 gerezd foghagyma
1 közepes fej hagyma
fel kg krumpli
Előkészítés
Megpirítod a szalonnát (kb. 150-200 g-os csomag elég)
1 hagymát szeletekre vágsz, majd megdinszteled.
Utána 3-4 gerezd foghagymát összezúzol (vagy többet, ha apró gerezdek), és megforgatod a hagymában (en nem szoktam pirítgatni)
Kb. fél kiló krumplit megpucolsz, szeletekre vágod, majd megfőzöd (én sokszor héjában főtt krumpliból csinálom, az is finom)
A krumplit összekevered a pirított szalonnával, hagymával és foghagymával, majd beleteszed egy tűzálló tálba (pl. jénaiba).
Van aki kever bele meg egy kis borsot, de en nem szoktam, mert nem annyira szeretem a borsot.
A Reblochon sajtot kettőbe vágod, és a vágási felülettel lefele ráteszed a krumplis trutyi tetejére (Ez nagyon fontos, hogy a vágási felület legyen a krumpli felé, azaz lefelé, mert így tud majd ráfolyni az egészre a sajt. És ezért is fontos, hogy ketté legyen vágva)
Ezután beteszed a sütőbe, és lassú tűzön addig sütöd, amíg nem látod, hogy az oldalán rotyog a trutyi, és kicsit meg is pirult (nem odaégetni...)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.