Panna már megint sütkérezik

Sziasztok! Ez a blog egy öncélú blog. Afféle jegyzőkönyvként szolgál a sütéseim után. Már régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy kéne jegyzetelni, csak nagyon lusta vagyok. Viszont rájöttem, hogy hasznos, ha főzés után azonnal leírom a tapasztalataimat, különben legközelebb ugyanazt a hibát elkövetem, vagy nem sikerül annyira. Szóval nem tudom, lesz-e folyamatos bejegyzés, de fogadjátok el, hogy ez inkább egy sajátos szakácskönyv magamnak. Panna

Friss topikok

Linkblog

2010.09.12. 21:13 PannaBoszorkánykonyhája

Tartiflette

Ezt a receptet rendszeresen csinálom, bár főleg hidegebb időkben, mert nagyon nehéz étel. Itt is jó példa, hogy milyen praktikus blogként tárolni a recepteket, mivel így gyorsan tovább tudom küldeni, ha valaki kéri:

 

Hozzávalók:
Kb. fél kg Reblochon (két személyre egy nagyobb kör sajtnak a fele, vagy egy kicsi, kerek)
150-200 g (egy csomag) húsos és füstölt szalonna
3-4 gerezd foghagyma
1 közepes fej hagyma
fel kg krumpli

Előkészítés
Megpirítod a szalonnát (kb. 150-200 g-os csomag elég)
1 hagymát szeletekre vágsz, majd megdinszteled.
Utána 3-4 gerezd foghagymát összezúzol (vagy többet, ha apró gerezdek), és megforgatod a hagymában (en nem szoktam pirítgatni)
Kb. fél kiló krumplit megpucolsz, szeletekre vágod, majd megfőzöd (én sokszor héjában főtt krumpliból csinálom, az is finom)

A krumplit összekevered a pirított szalonnával, hagymával és foghagymával, majd beleteszed egy tűzálló tálba (pl. jénaiba).
Van aki kever bele meg egy kis borsot, de en nem szoktam, mert nem annyira szeretem a borsot.
A Reblochon sajtot kettőbe vágod, és a vágási felülettel lefele ráteszed a krumplis trutyi tetejére (Ez nagyon fontos, hogy a vágási felület legyen a krumpli felé, azaz lefelé, mert így tud majd ráfolyni az egészre a sajt. És ezért is fontos, hogy ketté legyen vágva)
Ezután beteszed a sütőbe, és lassú tűzön addig sütöd, amíg nem látod, hogy az oldalán rotyog a trutyi, és kicsit meg is pirult (nem odaégetni...)

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://pannaszakacskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr202291482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása