Ez egy régi recept. A Mindmegettéről szedtem még hajdanán. Előnye, hogy kevés munkálattal készíthetünk egy komplett főfogást.
Hozzávalók 2 személyre:
1 bögre (kb 2,5 dl) rizs,
2 bögre rizs (ha szaftosabb köretet szeretnél, akkor még egy bögre vizet tegyél ekkora adaghoz)
2 csirkecomb, (vagy akármilyen más csirke alkatrész)
2 ek. olaj,
só,
fűszerkeverék.
Elkészítés:
Egy nagy, és jó mély tepsit kikenünk olajjal. Beleöntjük a rizst, erre rárakjuk a szétdarabolt és megmosott csirkecombokat. Erre ráöntjük a vizet. Soknak tűnik, ellepi a csirkét, de a rizs be fogja szívni. A sót, fűszereket és az olajat a húsra öntjük (Ha kilátszik. Ha nem, akkor a tetejére). A tepsit lefedjük, hogy ne párologjon el a folyadék. Kb 1 órán keresztül sütjük 250°C-on, majd levéve a fedőt, vagy fóliát, további 10 percet sütjük még 200°C-on, hogy megpiruljon.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.