Panna már megint sütkérezik

Sziasztok! Ez a blog egy öncélú blog. Afféle jegyzőkönyvként szolgál a sütéseim után. Már régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy kéne jegyzetelni, csak nagyon lusta vagyok. Viszont rájöttem, hogy hasznos, ha főzés után azonnal leírom a tapasztalataimat, különben legközelebb ugyanazt a hibát elkövetem, vagy nem sikerül annyira. Szóval nem tudom, lesz-e folyamatos bejegyzés, de fogadjátok el, hogy ez inkább egy sajátos szakácskönyv magamnak. Panna

Friss topikok

Linkblog

2010.09.12. 19:50 PannaBoszorkánykonyhája

Tepsis csirke

 

Ez egy régi recept. A Mindmegettéről szedtem még hajdanán. Előnye, hogy kevés munkálattal készíthetünk egy komplett főfogást.
 
 Hozzávalók 2 személyre:
1 bögre (kb 2,5 dl) rizs,
2 bögre rizs (ha szaftosabb köretet szeretnél, akkor még egy bögre vizet tegyél ekkora adaghoz)
2 csirkecomb, (vagy akármilyen más csirke alkatrész)
2 ek. olaj,
só,
fűszerkeverék.
 
Elkészítés:
Egy nagy, és jó mély tepsit kikenünk olajjal. Beleöntjük a rizst, erre rárakjuk a szétdarabolt és megmosott csirkecombokat. Erre ráöntjük a vizet. Soknak tűnik, ellepi a csirkét, de a rizs be fogja szívni. A sót, fűszereket és az olajat a húsra öntjük (Ha kilátszik. Ha nem, akkor a tetejére). A tepsit lefedjük, hogy ne párologjon el a folyadék. Kb 1 órán keresztül sütjük 250°C-on, majd levéve a fedőt, vagy fóliát, további 10 percet sütjük még 200°C-on, hogy megpiruljon.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://pannaszakacskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr712291300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása