A receptet egy-az egyben közlöm, ahogy Kati leírta nekem. A nyelvi fordulatokért felelősséget nem vállalok. :) Ez az eredeti szerző hagyatéka. A szerzői jog miatt nem áll módomban annak megváltoztatása ;)
Hozzávalók:
- csirkecicik (friss)
- tápióka liszt
- szójaszósz (sötét)
- vodka (semleges ízű, tiszta)
A csirkemelleket hosszú két ujjnyi csíkokra vágod, egyesével jó alaposan beletunkolod a tápióka lisztbe ( vigyázat, a liszt nagyon száll, és az Atyaúristen is fehér lesz tőle, és nem, mondom NEM beletüsszenteni...- nab..meg...! -most aztán törölheted...- és egy mély, de kis alapterületű - csak semmi pazarlás a piával! - jénai, vagy műanyag edényben sorban lerakni, a második sor már keresztben, és tilos megsózni, vagy bármilyen fűszer! Amikor mindegyik kész, akkor - kézmosás, lisztes konyha takarítása, stb. - jó alaposan nyakon kell önteni szójaszósszal, jó tocsogósra. A vodka megkóstolása után - csak a tisztaság ellenőrzése miatt! - feltölteni a cuccost, hogy ellepje a húsokat. Pálcikával fellazítani, de nem kevergetni, csak átforgatni, hogy mindenütt érje a pia. 5-10 perc után mehetnek a grill rácsra.
Megszívlelendő tanácsok:
Soha, de SOHA ne alkalmazd az eredeti kínai recept szerinti ún. ergoutou-t!!!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.