Hozzávalók (6 db):
Kb ½ kg kemény szilvalekvár,
200 g liszt,
50 g cukor,
120 g vaj,
1 csipet só
A szilvalekvárt egy kicsit megolvasztottam, majd elkevertem annyi vízzel, hogy folyékony állagúvá váljon.
A formákat (10 cm átmérőjű, 1,5 cm magas formáim vannak) kiolajoztam, majd elosztottam egyenletesen a 6 formába a lekvárt.
A tésztához a lisztet, a cukort és a sót egy széles keverőtálba beletettem, és beledaraboltam a vajat. Ezután két kézzel belemorzsoltam a cukros lisztbe a vajat, amíg prézli állagú nem lett.
A lekvár tetejére elosztottam a tésztát, majd betettem fél órára 6-os fokozatra (205°C) sülni.
Melegen a legfinomabb.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.