Panna már megint sütkérezik

Sziasztok! Ez a blog egy öncélú blog. Afféle jegyzőkönyvként szolgál a sütéseim után. Már régóta érlelődött bennem a gondolat, hogy kéne jegyzetelni, csak nagyon lusta vagyok. Viszont rájöttem, hogy hasznos, ha főzés után azonnal leírom a tapasztalataimat, különben legközelebb ugyanazt a hibát elkövetem, vagy nem sikerül annyira. Szóval nem tudom, lesz-e folyamatos bejegyzés, de fogadjátok el, hogy ez inkább egy sajátos szakácskönyv magamnak. Panna

Friss topikok

Linkblog

2010.09.27. 16:17 PannaBoszorkánykonyhája

Szilvalekváros Crumble

 

Hozzávalók (6 db):
Kb ½ kg kemény szilvalekvár,
200 g liszt,
50 g cukor,
120 g vaj,
1 csipet só
 
A szilvalekvárt egy kicsit megolvasztottam, majd elkevertem annyi vízzel, hogy folyékony állagúvá váljon.
A formákat (10 cm átmérőjű, 1,5 cm magas formáim vannak) kiolajoztam, majd elosztottam egyenletesen a 6 formába a lekvárt.
A tésztához a lisztet, a cukort és a sót egy széles keverőtálba beletettem, és beledaraboltam a vajat. Ezután két kézzel belemorzsoltam a cukros lisztbe a vajat, amíg prézli állagú nem lett.
A lekvár tetejére elosztottam a tésztát, majd betettem fél órára 6-os fokozatra (205°C) sülni.
Melegen a legfinomabb.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://pannaszakacskonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr662327173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása