Ezt a receptet rendszeresen csinálom, bár főleg hidegebb időkben, mert nagyon nehéz étel. Itt is jó példa, hogy milyen praktikus blogként tárolni a recepteket, mivel így gyorsan tovább tudom küldeni, ha valaki kéri: Hozzávalók: Kb. fél kg Reblochon (két személyre egy nagyobb…
2010.09.12. 21:13 PannaBoszorkánykonyhája
Tartiflette
Szólj hozzá!
2010.09.12. 21:02 PannaBoszorkánykonyhája
Svájci csokitorta
200 g főzőcsoki -ha lehet választani, akkor étcsokit inkább, 4 tojás, 15 dkg cukor 8 dkg liszt ( nem kell több bele) 20 dkg vaj (a margarinnal nem olyan finom) Kapcsold be a sütőt( 6-os fokozat - kb. 200 °C) Olvaszd meg a csokit (a legegyszerűbb módja, ha összetördelled kis…
Szólj hozzá!
2010.09.12. 19:59 PannaBoszorkánykonyhája
Pain d'épices
Ez egy nagyon népszerű francia sütemény. Nem véletlenül… Reggelire is fogyasztják önálló ételként, vagy vajjal. Hozzávalók: 250g liszt, 200 g méz, 50 g cukor, 2 dl tejszín, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, ½ kávéskanál…
Szólj hozzá!
2010.09.12. 19:50 PannaBoszorkánykonyhája
Tepsis csirke
Ez egy régi recept. A Mindmegettéről szedtem még hajdanán. Előnye, hogy kevés munkálattal készíthetünk egy komplett főfogást. Hozzávalók 2 személyre: 1 bögre (kb 2,5 dl) rizs, 2 bögre rizs (ha szaftosabb köretet szeretnél, akkor még egy bögre vizet tegyél…
Szólj hozzá!
2010.09.12. 19:39 PannaBoszorkánykonyhája
Lakodalmas kifli
A gyermekkoromban nagymamám gyakran csinált ilyent. Ez önmagában, kalácsként is nagyon finom csemege. Még sohasem csináltam, de beleteszem a receptgyűjteményembe, mert szerintem hamarosan azért nekirugaszkodom. Akkor majd kiegészítem a tapasztalataimmal is. Addig pedig álljon itt…
Szólj hozzá!
2010.09.12. 19:30 PannaBoszorkánykonyhája
Bodak – cigánykenyér a la Panna – SOS kenyér
Egyszer, még nagyon régen, egy műsorban láttam Győzike feleségét főzni. Épp cigánykenyeret csinált. Előtte is szerettem volna kenyeret csinálni, de valahogy sohasem sikerült, így nem is nagyon próbálkoztam vele. Magyarországon élve nem is volt olyan nagy jelentősége, mivel…
Szólj hozzá!
2010.09.12. 18:53 PannaBoszorkánykonyhája
Májacska
Gyerekkorom óta vasárnap reggeli menü a Májacska. Apukám fejlesztése egy, az ő gyerekkorából való receptből. Hozzávalók: csirkemáj, a májjal azonos térfogatú zsemlemorzsa, a máj főzőleve, kacsazsír (vagy valamilyen sültzsír) delikát, fokhagyma. …
Szólj hozzá!
2010.09.12. 18:46 PannaBoszorkánykonyhája
Zabpelyhes rugelach
Egyik barátunk Update-ezett, viszont nagyon szereti a sütiket. Ezzel a recepttel próbáltam egyszer kedveskedni neki. Nagy sikere volt. Az eredeti recept egy nagyon finom zsidó süti. Az én változatom nem garantált, hogy kóser maradt, de nekünk nem is kell követnünk ezt a hagyományt,…
Szólj hozzá!
2010.09.12. 18:25 PannaBoszorkánykonyhája
Citromos hatlapos
Ha már belemelegedtem a hatlapos technikájába, valamint rámfér a gyakorlás alapon kitaláltam, hogy megcsinálom más ízesítéssel is. Először a hókockára gondoltam, hatlapos kivitelben, de én azt sohasem szerettem túlságosan, ráadásul a tölteléket megkóstolva úgy gondoltam,…
Szólj hozzá!
2010.09.12. 18:15 PannaBoszorkánykonyhája
Hatlapos a la mami
Párom feladta az újabb leckét, hatlapost kért. (Illetve elhatározta, hogy majd csinál, de én hamarabb cselekedtem ;) ) Pont olyant, amilyent gyerekkorában evett. Ez nehéz dolog, mert a nagymamája már nem él, ráadásul az itteni alapanyagok nem teljesen azonosak az otthonival. Első…
Szólj hozzá!
2010.09.12. 17:48 PannaBoszorkánykonyhája
Hamis vargabéles, alias vargabötű
Az egyik gyengém a vargabéles, viszont itt nem lehet kapni túrót. Néha ráveszem magam, hogy csináljak, de utána megkapom, hogy már megint savószag van az egész lakásban, szóval megpróbálom másként. Itt lehet kapni Fromage blanc-t, ami egy savanyított tejkészítmény.…
Szólj hozzá!
2010.09.12. 17:27 PannaBoszorkánykonyhája
Zabkorpás palacsinta
Ezt a receptet már nem tudom, hogy honnan szereztem a netről, de a zabkorpás palacsinták közül nekem ez vált be legjobban. Hozzávalók 2 db palacsintához: 1,5 dl tej, 60 g zabkorpa, ½ csipet só, pici cukor, 1 tojás. Az alapanyagokat összekeverjük,…
Szólj hozzá!
2010.09.12. 17:00 PannaBoszorkánykonyhája
Marcipános gombóc, alias TVK gombóc
Mindig problémát jelent a köret kérdése, ezért eszembe jutott, hogy régen csináltam kuszkuszt. Meg is vettem egy dobozzal, csináltam belőle annak rendje-módja szerint köretet, majd az ebéd elfogyasztása közben párom kijelentette, hogy igazából ő nem rajong a kuszkuszért……
Szólj hozzá!
2010.09.12. 16:40 PannaBoszorkánykonyhája
Desznyócombe
Mint már említettem, Kati barátnőm elcsábított a szomszédos boltba, hátha lehet valami finomságokat kapni. Így történt, hogy a máj mellett vettem egy nagy adag sertéscombot is. Nagy adag lévén, ismét két recept lengett a szemem előtt: Disznótoros sült Ez most…
Szólj hozzá!
2010.09.12. 16:24 PannaBoszorkánykonyhája
Máj, máj, máj
Kati barátnőm elcsábított a szomszédos boltba, hátha lehet valami finomságokat kapni. Így történt, hogy szert tettem egy egész sertésmájra. Ez nagy dolog, mert itt általában méregdrágáért mérik a disznómájat. Emiatt itt még nem is nagyon csináltam ilyent… Úgy…
Szólj hozzá!
Címkék: sertésmáj
2010.09.12. 15:52 PannaBoszorkánykonyhája
Kelt, fahéjas-almás rózsa
Még csak ismerkedem a blogolás rejtelmeivel. Sikerült is mindjárt elvesztenem a kész bejegyzést, szóval most írhatom újra....Szokásomhoz híven a blogokat bújtam, amikor megakadt a szemem két recepten http://praktikaksokgyerekhez.blogspot.com/. Nagyon ritkán szoktam egy az egyben…